SURHUIZUM-ONLINE
Sport Overige rubrieken     Blijf overal op de hoogte
Volg Surhuizum-online via:

Overzicht Nieuws    
Sportuitslagen Activiteiten    
Sportarchief Column    
Links Over Surhuizum    
  Webgids    
         
        Wedstrijdverslagen, uitslagen en foto's voor de sportrubriek kun je mailen naar: sport@surhuizum-online.nl
 
Copyright © 1998-2017 Surhuizum-online.nl
 
 
 
 
SPORT
 
DTS pakt overtuigend de winst tegen Noveas
 
Zaterdag 30 september reisde DTS 1 af naar Steenwijk voor de wedstrijd tegen Noveas 1. Na de nederlaag tegen EKC2000 van vorige week, was DTS ditmaal gebrand om de twee punten mee te nemen naar Surhuizum.
In het begin van de wedstrijd gingen beide ploegen gelijk op, wat resulteerde in een 3-4 stand. Nadien kwam DTS op dreef en leidden mooi opgezette aanvallen tot vele doelpunten. Dit mondde uit in een ruime 3-9 voorsprong. Noveas was niet bij machte om na deze fase weer de aansluiting te vinden, waardoor er een 6-12 ruststand op het scorebord kwam te staan. Na rust was het voor DTS zaak om goed spel te blijven spelen en van daaruit de lijn uit de eerste helft door te zetten. In de tweede helft ging DTS voortvarend van start door goede combinaties op te zetten en vijf doelpunten op rij te scoren tot een 6-17 stand. Met de 7-17 was het ook eerste doelpunt na rust voor Noveas een feit. Noveas streed voor wat het waard was, maar was niet bij machte om de schotkracht van DTS een halt toe te roepen. Bij een 14-28 stand werden Berber, Binnie, Fenna en Jakob gewisseld voor de reserves 'in weer en wind': Thirza, Nyne, Hester en Lucas. Zij hebben een verdienstelijke invalbeurt gemaakt, waarin Hester het 30e en laatste doelpunt voor DTS scoorde. Deze van beide kanten sympathieke wedstrijd eindigde - na een slotakkoord met drie goals van Noveas - in een 18-30 overwinning voor DTS. Het resultaat is dus een klinkende overwinning voor DTS, waarbij er bij vlagen goed en vooral zeer effectief spel werd opgezet.
Komende dinsdag speelt DTS 1 om 20.00 uur in de 2e ronde van de bekercompetitie tegen WSS 1 op Sportpark Woudlust in Surhuizum. Zaterdag 7 oktober speelt DTS 1 om 15.30 uur thuis tegen Stadskanaal '74 en speelt DTS 2 aansluitend om 17.00 uur tegen De Parabool 6.
 

2 oktober 2017

 
 
MEER KORFBAL  
 
OVERIG SPORTNIEUWS