SURHUIZUM-ONLINE
Nieuws Overige rubrieken     Blijf overal op de hoogte
Volg Surhuizum-online via:

Overzicht Sport    
Kerknieuws Activiteiten    
Dossiers Column    
Nieuwsarchief Over Surhuizum    
  Webgids    
         
        Nieuwsberichten, verslagen en foto's voor deze rubriek kun je mailen naar: nieuws@surhuizum-online.nl
 
Copyright © 1998-2017 Surhuizum-online.nl
 
 
 
 
NIEUWS
 
Met World Servants naar Guatemala!
 
Van links naar rechts: Theunis Holthuis, Danielle de Boer, Frank van der Meer, Ytje Poelstra & Emiel Huistra
 
Hallo beste mensen! Wij zijn de World Servants actiegroep Surhuizum-Buitenpost. Onze groep bestaat uit drie jongens uit Surhuizum die na hun reis naar Zambia in 2016 besloten om door te gaan met bouwen aan verandering, en twee meiden uit Buitenpost die zich vol enthousiasme bij dit plan hebben aangesloten. In de zomervakantie van 2018 gaan wij samen met World Servants deelnemers uit heel Nederland bouwen aan een middelbare school in Verbena, Guatemala. Verbena ligt aan de rand van de grootste vuilnisbelt van Midden-Amerika. Een groot deel van de mensen uit Verbena scharrelen daar een schamel loontje bij elkaar om zichzelf en hun gezinnen te onderhouden. Er heerst grote armoede in dit stadsdeel, en ook geweld en corruptie zijn ernstige problemen, die natuurlijk ook hun uitwerking hebben op de jongeren uit deze wijk.
 
Daarom heeft World Servants samen met hun plaatselijke partnerorganisatie in Guetemala, AMG, dit project opgestart. Met goed onderwijs kunnen deze jongeren weer aan een betere toekomst denken. Ook biedt de school hen een veilige en stabiele plek waar ze bovendien terecht kunnen voor een warme maaltijd en bescherming. World Servants en haar partnerorganisaties staan niet voor eenmalige verandering: om de blijvende impact en het lokale draagvlak te garanderen wordt er per project zeven jaar besteed aan het voorbereiden en uitvoeren van een project. Ook de overdracht van het resultaat, in ons geval een afgebouwde middelbare school die ruimte zal bieden voor 240 kinderen, wordt grondig aangepakt. Mocht u genteresseerd zijn: meer informatie over dit hele proces is te vinden op de website van World Servants!
 

Om naar Verbena te reizen en daar de handen uit de mouwen te steken moet er wel behoorlijk wat gebeuren. Voor deze reis moet namelijk per persoon een ruime 2600 euro opgehaald worden. Dit gaan we doen door middel van actievoeren: het komende (studie)jaar zullen wij op allerlei manieren dit geld ophalen, hopelijk met uw hulp! De komende tijd kunt u in ieder geval de volgende acties bezoeken en steunen:

  • Zaterdag 9 december staan wij op de kerstmarkt te Buitenpost. Komt allen langs voor wat lekkers, een gokje voor het goede doel en meer!
  • Vrijdag 22 en zaterdag 23 december zullen wij uw boodschappen voor u inpakken bij de Jumbo te Surhuisterveen.
  • Voor een kleine bijdrage kunt u onder het genot van een pannetje snert of een bakje chocolademelk toekijken hoe wij in het ijskoude water plonsen op 1 januari 2018! Locatie volgt nog via Facebook.
  • In zowel Buitenpost als Surhuisterveen kunt u binnenkort bij uw favoriete winkels uw klein- en wisselgeld aan ons doneren in de potjes bij de balie.
  • Aankondiging van opvolgende acties volgen in de nabije toekomst!
Mocht u ons project los van onze acties willen ondersteunen dan kan dat via de link naar de website van World Servants: geef.ws/surhuizum. Op deze actiepagina kunt u ook meer informatie vinden over ons project. U kunt ook op onze Facebookpagina 'WorldServants Surhuizum-Buitenpost 2018' alle updates over onze voortgang en komende acties volgen! Heeft u geen Facebook? Voor vragen en suggesties kunt u ons ook altijd even mailen naar wssurhuizumbuitenpost@gmail.com.
 
Wij hopen op uw steun voor ons project!

Vriendelijke groet,
World Servants actiegroep Surhuizum-Buitenpost

Frank van der Meer
Danielle de Boer
Emiel Huistra
Ytje Poelstra
Theunis Holthuis
 
19 september 2017
 
 
LAATSTE NIEUWS